Yoga in Groningen

Reacties

Al geruime tijd volg ik yogalessen bij Anouchka Beusekamp, een hartverwarmde vrouw met ruim 30 jaar ervaring als yoga-docente. Haar brede kennis brengt zij over met veel liefde en passie en weet haar oefeningen te baseren op haar waarnemingen tijdens de les, wat mij steeds weer raakt.
In een chaotische fase van mijn leven hebben de yogalessen mij een dieper (lichaams-)bewustzijn opgeleverd, wat o.a. heeft geresulteerd in het makkelijker loskomen uit spanningen, waardoor ik mezelf goed in evenwicht kan houden.
Anouchka eindigt haar lessen met een meditatief ontspanningsmoment waarin je denken, je adem, je lichaam volledig kalm worden, wat mij een heerlijke nachtrust oplevert.
Ik beveel haar yogalessen van harte aan!
L.

_______________________________________________________________________________________

 

Heerlijke Yoga lessen van een zeer ervaren docente waar ik elke week weer naar uitkijk. De lessen van Anouchka hebben mij, ook met enige fysieke beperkingen, weer laten ‘thuiskomen’ in mijn eigen lijf. Echt een aanrader!

E. M.

_____________________________________________________________________________________

 

Ik vind de hatha yoga lessen bij Hatha Yoga Nu heerlijk: ontspannend, voedend en inspirerend! De yogalessen zijn heel fijn opgebouwd en worden gegeven in een rustig en prettig tempo, waarbij er veel persoonlijke aandacht en zorg voor je is. Wat me zo aanspreekt is de rustige, zachte en meditatieve vorm van deze yogalessen. Geen gekke toeters en bellen, zoals op-je-kop staan of zo, maar eenvoudig en heel erg aards met een spirituele tint. Juist door de subtiliteit en de zachtheid van de oefeningen, werken de oefeningen (bij mij) diep door. Anouchka is een heel kundige en ervaren yogadocent, en dat ervaar ik (en de andere cursisten ook). Zoek je yoga, waarbij je op een zachte en prettige manier (weer) thuis komt in je lijf, dan zijn de hatha yogalessen bij Anouchka (Hatha Yoga Nu) zeker een aanrader!

E.J.

______________________________________________________________________________________

 

Ik kan het uurtje gewoon niet missen hoor.
Door bij jou begonnen te zijn met yoga, sta ik veel bewuster in het leven.
Behalve de oefeningen, die goed zijn voor het lichaam, vond ik de ontspanningsoefeningen/ meditatie perfect.
In het dagelijkse leven heb ik daar heel veel aan, ik zit daardoor beter in mijn “vel”.
Wil je bedanken voor de prettige manier waarop je altijd de lessen geeft, een verrijking voor mijn leven!

E.W.


 

Wat ik zo speciaal vind aan jouw yoga lessen: Dat is allereerst dat je bewust veel aandacht geeft aan aarden tijdens de les.
Verder dat je vaak aanvoelt wat op dat moment nodig is en daar je lessen op aanpast. Ook de meditaties waren vaak heel speciaal, voor mijn gevoel gold dat nog iets meer voor de ochtendlessen, maar dat is waarschijnlijk omdat ik dan nooit in slaap viel, en ’s avonds vaak wel :-)

A. B.


 

Ruim 9 jaar hebben we lief en leed gedeeld, jij en de yoga waren een rustpunt in m’n leven ik ging graag.
Ik ben me meer bewust geworden van wie ik ben en heb mijzelf leren ontspannen en leren relativeren.

C. S.


 

Ik vind je een fantastische lerares. Ik heb zoveel goeds uit jouw lessen gehaald, juist in een belangrijke periode in mijn leven.

Jeanette


 

Yoga is voor mij een manier om mijn krakkemikkig lijf een beetje aangenaam in beweging te houden en verschaft mij, als hele grote bonus, een keer per week een nacht van ononderbroken slaap.

Doriene


 

Mijn omgeving reageerde behoorlijk lacherig toen ik vertelde op yoga te gaan. Maar ik heb toch doorgezet.
Er is in de les eigenlijk een yoga gedeelte en een meditatie gedeelte.

Ik denk dat de yoga heilzaam is omdat het een soort “imprinting” is van een bepaalde “flow”.
Dus net als je bijvoorbeeld voor een sollicitatiegesprek oefent, of hoe je wilt overkomen bij nieuwe mensen.
Maar het werkt bij yoga dan andersom.
Door bepaalde lichaamshoudingen wordt je geest ook op die manier gestuurd.
Dus als je de zonnegroet oefent, stel je je open voor je omgeving. Of bij stress, je afgrenzen ten opzichte van je omgeving.

De meditatie aan het eind van de les vind ik ook prettig. Het nadeel is wel dat ik de rest van de dag zo ontspannen ben dat ik niet nuttig meer bezig ben. Vandaar mijn voorkeur nu  voor de avondles.

De meditatie met de regenboog was erg bijzonder. Daar denk ik vaak aan. Laatst reed ik naar mijn werk, en zag ik een regenboog; yes, welke kleur kies ik voor vanochtend ?

Een mede-cursist zei in het begin dat jij zo intuitief werkte. Daar had zij wel gelijk in. Ik zit nogal met mijn schouders, en daar kwamen toen allemaal oefeningen van.

Verder vind ik erg prettig dat je ook persoonlijk aan de cursisten aanwijzingen geeft. Dat is denk ik ook de meerwaarde van de docent.
Daarnaast is de sfeer in het zaaltje ook geweldig. Ik vind de kaars heel erg mooi, en de muziek met de vogeltjes.
De kaars is ook handig dat je niet naar anderen gaat kijken.

S. K.


 

Ik ben vorig jaar begonnen met yoga, na een hectische periode waaronder een verhuizing, waarbij we maanden hebben geklust aan ons nieuwe huis en in de tussentijd een appartementje hadden gehuurd, waar ik me totaal niet thuis voelde. Daarnaast had ik veel onrust op mijn werk, zat op een functie die niet bij me paste. Ik ben nooit goed geweest in ontspannen, ben altijd aan het denken en piekeren.
Nu, een jaar verder, ben ik nog steeds een ‘denker’ en een ‘piekeraar’ maar kan ik alles in een beter perspectief plaatsen. Uiteraard hebben een nieuwe baan die beter bij me past en een huis dat meer af is daaraan bijgedragen, maar ik ben ervan overtuigd dat dat uurtje in de week yoga ook een bijdrage hieraan heeft geleverd. Even de focus op mezelf en ontspannen. Ik slaap in ieder geval iedere keer na de les erg goed!

Sylvia


 

Ik heb een raar half jaar achter de rug maar mede door de yoga leer ik nu stil te staan wie ik nu ben en hoop ik hierdoor antwoorden te vinden voor mijn pad naar de toekomst. Wat me nu vooral is opgevallen door jouw yogalessen is dat ik mezelf een bepaalde rust kan geven. Letterlijk maar ook figuurlijk en daar ben ik voor nu al heel blij mee.

H.


 

Jouw yoga lessen helpen mij de rust te vinden even bij mezelf stil te staan, tijd te nemen voor mezelf, een rustpunt in de week.  Ik voel me eigenlijk altijd heerlijk na de yoga lessen, verder merk ik dat gedachten/ ideeën daarna veel meer als vanzelf komen. Ook merk ik dat het me laat voelen wat ik belangrijk vind in het leven. Ik blijf het bijzonder vinden wat het met lijf en geest doet, ik ben ga elke week weer met erg veel plezier!

S.


 

Wist niet wat ik ervan moest verwachten en heb ’t over me heen laten komen.

Wat me opviel bij de 1e les was dat er een goede sfeer hangt,  dat je een aangename, prettige en zachte stem hebt en dat je belangstellend bent naar een ieder.

Ik vind jouw yogalessen heel ontspannend om de volgende redenen:

– fijne begin- en eindmeditatie

– goede gevarieerde oefeningen (voor allerlei ledematen)

– gestructureerde manier van lesgeven,

– goede lesopbouw

– je straalt harmonie uit

– maar bovenal dat je yogales geeft vanuit je hart/gevoel.

Na 1 jaar kan ik merken dat yoga mij meer en beter heeft geholpen te ontspannen (ook al is het 1 uur per week). Het heeft bijgedragen tot meer harmonie in m’n leven en aan een  stukje geluksgevoel. Ik kom getrouw naar je lessen toe.

Els