Yoga in Groningen

Over mij

Anouchka Beusekamp

 

Het is mijn wens, dat je je eigen kracht opnieuw ontdekt, zodat je jouw hartenwens of droom in de wereld kunt realiseren.

 

Als ik in mijn hart kijk, wat ik het liefste doe, dan is dat bezig zijn met beweging in alle lagen. Het contact met mensen vind ik heerlijk. Ik ben een echt mensen-mens. In de les of tijdens de behandeling valt de rol, die iedereen in het dagelijks leven vervult, even weg. Je bent bezig met je lijf, je adem, je gedachten, je dromen……..
Met je plek in de samenleving vanuit je eigen kracht.

Het leven is voortdurend in beweging en ik beweeg mee. Dat vind ik mooi.

_mg_3393-2-vrolijk

Sinds 1976 beoefen ik hatha yoga. Ik verlangde naar innerlijke rust en evenwicht en ik vond deze d.m.v. hatha yoga in mezelf. In 1984 voltooide ik de opleiding tot hatha yoga docent bij Corrie Koot in mijn geboorteplaats Den Haag en begon ik al tijdens de opleiding met lesgeven. Met zeer veel plezier heb ik hatha yogales gegeven bij verschillende yogastudio’s en buurthuizen in Den Haag en Rotterdam.

Op 14 februari 2002 begon ik mijn eigen yogaschool in Berkel en Rodenrijs met de naam Pyramidekristal. Tijdens mijn studie aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam begin jaren ’80 ontdekte ik, dat de combinatie van Kunst en Yoga voor mij zo natuurlijk was als ademhalen. Via deze combinatie heb ik een methode ontwikkeld, om d.m.v. kleur en vorm in contact te komen met de diepere lagen in jezelf.

Mijn zwangerschappen hebben mij de yoga op een nieuwe manier laten ervaren. Door de ademtechnieken en de ontspanningsoefeningen heb ik zelf twee bijzondere bevallingen gehad en het leven geschonken aan twee mooie zonen. Na de opleiding voor zwangerschapsyogalerares, ben ik in 1998 begonnen met het lesgeven aan zwangere vrouwen en stond ik aan de wieg van vele kinderen in Rotterdam, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, Pijnacker, Bleiswijk, Wolvega en Groningen.

Samen met mijn zonen heb ik spelenderwijs kinderyoga gedaan. Na deze speelperiode volgde ik een opleiding kinderyogadocente. Enkele jaren later werd ik de initiator van de Kinderyoga opleiding in Den Haag en gaf ik opleiding aan yogadocenten, die hun certificaat Kinderyogadocent konden halen.

HPIM1332In Drenthe maakte ik een periode van diepe transformatie door, in een echt Tiny-House aan de rand van het bos. Ik leerde 4 jaar lang over mezelf, de natuur, de ritmes van de seizoenen en de maanfases.

In 2014 werd in Groningen Hatha Yoga Nu ‘geboren’. Hatha Yoga Nu is helemaal gericht op hoe hatha yoga en meditatie kan helpen je ‘eigen kracht’ te ontdekken en in het dagelijks leven te integreren. Inmiddels heb ik 40 jaar ervaring en kennis over hatha yoga, meditatie, natuurbeleving en geef ik 33 jaar hatha yogales.

In 2016 studeerde ik aan de beroepsopleiding Bowen Therapie bij Bowned. Als gediplomeerd Bowen-behandelaar bied ik Bowen behandelingen aan. Dit jaar volg ik de verdieping van de Bowen opleiding en ben ik volop bezig met onderzoek naar de combinatie van Bowen en Yoga, wat uiteindelijk in een scriptie wordt uitgewerkt.

Mijn helende handen en luisterend oor hebben velen mensen geholpen op hun pad en werd door hen als prettig en steunend ervaren. Contact met overledenen, helder voelen waar de stroom stagneert en hoe deze weer in beweging te brengen is voor mij zeer vanzelfsprekend en natuurlijk. Het is er altijd geweest.

Bowen, yoga, intuïtief tekenen – schilderen en helend medium-zijn tezamen stelt me in staat om je ten dienste te zijn met een effectieve
manier van helen en herstellen op fysiek, mentaal, spiritueel en emotioneel niveau.

Het is mijn wens, dat je je eigen kracht opnieuw ontdekt, zodat je jouw hartenwens of droom in de wereld kunt realiseren.

Liefs,
Anouchka