Yoga in Groningen

Bowen – Yoga Therapie

Bowen therapie helpt dat wat vast zit, weer in beweging te brengen

Bowen – Yoga Therapie is o.a. effectief bij:

 • rugpijn, pijn in nek en schouders, frozen shoulder
 • carpaal tunnel syndroom, tenniselleboog
 • knieproblemen, sportblessures
 • aanhoudende stress, slaapproblemen, vermoeidheid, burn-out
 • stijfheid
 • buikpijn, spijsverteringsklachten, darmkrampen
 • ademhalingsproblemen, astma, allergieën
 • hoog gevoeligheid – HSP,
 • reuma, fibromyalgie, artrose, artritis
 • hart klachten, hoge bloeddruk
 • hoofdpijn, migraine
 • concentratieproblemen
 • whiplash
 • ADHD en ADD
 • veranderingsprocessen
 • doorbreken van oude patronen.

BowenTherapie is een zachte manuele therapie, die werkt op het bindweefsel en in de regel goede resultaten geeft.

Bijna alles in je lichaam ligt omgeven door bindweefsel, het zgn fascie, dat als een groot net, alles met elkaar verbindt. Dit weefsel geeft samen met de spieren niet alleen vorm en steun aan je lichaam, maar regelt veel processen. Allerlei cellen, zenuwbanen, bloed- en lymfevaten bevinden zich hier. Fascie kan stug, verstrakt, verkleefd of verlittekend raken door ongelukken, operaties, overbelasting en ingrijpende gebeurtenissen in je leven.  Dit veroorzaakt veel (pijn)klachten en ziektes.

De Bowentechniek ontspant zeer effectief dit zachte weefsel, door korte bewegingen op het fascie netwerk. Het geeft zo impulsen, die in alle lagen van je lichaam doorwerken en spieren, pezen, botten en organen bereiken voor regeneratie.

Het resultaat is minder pijn, een betere doorbloeding, betere prikkeloverdracht, meer mobiliteit, meer rust, een betere slaap, een sterkere weerstand en een betere orgaanfunctie.

Een Andere Kijk

Bowen is een holistische manuele behandelmethode.Holistisch behandelen wil zeggen, dat het hele lichaam als 1 samenwerkend geheel gezien wordt. De klacht als een signaal, dat er door omstandigheden iets uit balans is geraakt, dat zijn weerslag heeft op delen van je lichaam. De oorzaak van een klacht kan bijvoorbeeld op een hele andere plek liggen, dan waar de klacht tot uiting komt.Het aanpakken van de plek waar de klacht tot uiting komt, geeft vaak een tijdelijke oplossing, maar als de oorzaak blijft bestaan en zal deze zich na verloop van tijd opnieuw aandienen.

Met Bowen – Yoga therapie gaan we op zoek naar de oorsprong van de klacht.


De zachte en minimale benadering van de Bowen-behandeling maakt, dat je lichaam terug naar een natuurlijke staat van ontspanning gaat, de homeostase. Deze natuurlijke ontspanning stimuleert het zelfherstellende vermogen, dat in ieder mens aanwezig is. Je zelfherstellende vermogen brengt een herstel proces op gang en zal dit gelijkmatig in je hele systeem doorvoeren. De uitwerking is vaak merkbaar op meerdere niveaus; fysiek, mentaal en emotioneel.

Yoga Therapie

Yogatherapie helpt om inzicht te krijgen hoe jij je lijf beweegt en waar er eventueel disbalans zit. De lichamelijke en mentale situatie van dit moment hebben invloed op je dagelijks bewegingspatroon. Wanneer je pijn hebt of niet lekker in je vel zit, kunnen yogaposities je laten voelen hoe je van binnen beweegt. Ze helpen je om te openen in plaats van te verkrampen en je eigen pure kracht weer terug te vinden. Yoga balanceert het energieniveau, de energiebanen en heeft, net als Bowen therapie, een zelf herstellende werking. De ontspannende werking van yoga vermindert stress en het stresshormoon cortisol daalt. Het helpt de bloeddruk en het hartritme te verlagen.

Yoga verbetert de spijsvertering, het immuunsysteem en het concentratievermogen. Het vermindert symptomen van angst, depressie, vermoeidheid, astma en slapeloosheid. Stressvermindering zorgt voor gewichtsafname of, als daar behoefte aan is, gewichtstoename. Yoga leert je dieper en rustiger ademhalen, wat leidt tot een betere longfunctie, een betere zuurstof opname en een diepere ontspanning. In de diepe ontspanning maakt het lichaam endorfine aan; de natuurlijke pijnstiller.

Het maakt je soepeler, leniger en je beweging worden vloeiender, gracieuzer. Het kan zelfs tot diep op het bindweefselniveau effect hebben en ondersteunt daarmee de Bowensessie.

Het verbetert je algemene kracht en het leidt tot een gevoel van lichamelijk welzijn en vertrouwen.

Het maakt de weg vrij om te luisteren naar je eigen behoeften en brengt je uiteindelijk bij je eigen kracht.

Yoga leert je te focussen op het heden en creëert een goede balans tussen lichaam en geest. Door de meditatieve oefeningen zorgt het voor innerlijke rust.
Het doel is om meer harmonie en balans te gaan ervaren, je meer ontspannen te gaan voelen, pijn, klachten en spanning te verminderen. Lichamelijk, mentaal en spiritueel welzijn te ervaren. Je energie huishouding op orde te brengen. De weg vrij maken om te luisteren naar je eigen behoeften en uiteindelijk bij je eigen kracht komen. Bewust worden van je vitale levensenergie en hoe deze in te zetten om je dromen te verwezenlijken.
De complementaire werking van Bowen & Yoga Therapie geeft een structurele impuls aan het herstel van klachten. Ook als deze al langere tijd spelen.Het leert je om op een efficiënte manier met je lijf en je energie om te gaan, waardoor je levenskwaliteit verbeterd wordt.

Voor wie?

Vanwege de zachte behandelmethode is deze therapie geschikt voor iedereen. Zowel baby’s, zwangere vrouwen, (hooggevoelige) kinderen, tieners, volwassenen, sporters, dansers, hoogbejaarden. In slechte lichamelijke conditie of top fit.

De therapie bestaat uit 3 behandelingen in 3 weken, 1 behandeling per week.
Na 3 behandelingen wordt in overleg gekeken of er nog een vervolg nodig is.

Maak een afspraak op 06 51 92 56 21 of meld je hier aan

De praktijk:

De praktijk bevindt zich aan de Koningsweg 27 (Koningstede), Oosterhoogebrug, Groningen

Kosten:

Eerste behandeling inclusief anamnese 1,5 uur € 80,00

Tweede en volgende behandelingen  1 uur € 60,00

Vergoeding:

De Bowen behandelingen worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.